Адвокатите вадят Каплата от ареста със зъболекар!?

Втори час тече заседанието за определяне на мярката за неотклонение на Васил Капланов-Каплата, обвинен в закана за убийство.

Защитата на Капланов представи пред съда съдебни експертизи за здравословното състояние на родителите на задържания, ученическа карта и студентска книжка.

Пред съда днес се яви и личният стоматолог на Капланов, който заяви пред магистратите, че пациентът страда от тежка форма на парадонтоза и се налага оперативно лечение, за да се предотврати загуба на зъби.

Двамата адвокати на Капланов искат да не бъде наложена най-тежката мярка “задържане под стража” на клиента им, за да може той да се грижи за родителите си и двете деца, както и за здравословното си състояние.

Наблюдаващият прокурор А. Стоева е категорична, че Капланов трябва да остане зад решетките, за да не извърши друго престъпление.

Както struma.bg писа, на 1 септември късно вечерта бе извършен вторият арест на Васил Капланов. Този път обвинението е, че докато е бил под домашен арест, е заплашвал с убийство председателя на мотоклуб “Неразделни Братя” в Дупница Димитър Недев. Каплата е отведен в ареста в Кюстендил.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *