Адвокатите на Каплата искат медицинска експертиза за състоянието на зъбите му, надяват се да го освободят за лечение

Адвокатите на Васил Капланов-Каплата готвят искане до прокуратурата за лекарска експертиза, която да установи има ли той спешна нужда от лечение.

„В момента подготвям искане до наблюдаващия прокурор по задържането на В. Капланов да разреши да му бъде направена лекарска експертиза за лечение на пародонтозата на зъбите му. Ще изискаме лекари специалисти да извършат експертизата, с която да се докаже, че В. Капланов се нуждае от спешно лечение на зъбите. Експертите ще кажат дали такова лечение може да се проведе в ареста, или е необходимо да се лекува в специализирано лечебно заведение. След като бъде направена експертиза и ако в нея се изисква лечечние в специализирана клиника, ще искаме от съда по-лека мярка на наказание за В. Капланов – подписка или домашен арест“, заяви за „Струма” адвокат Ивайло Алексиев, единият от защитниците на Васил Капланов-Каплата, който е в следствения арест в Кюстендил заради закана за убийство, отправена по телефона срещу председателя на мотоклуб „Неразделни братя“ Димитър Недев.

Още на заседанието на Районен съд – Дупница адвокатите на Каплата пледираха той да бъде пуснат на свобода с мярка „подписка“. В подкрепа на техните искания като свидетел се яви зъболекарят д-р Евгени Михайлов, който представи медицинска документация пред съда, че задържаният е с тежка пародонтоза и се нуждае от специално лечение. Въпреки пледоариите на адвокатите Емил Велинов от Кюстендил и Ивайло Алексиев от Дупница, както и лекарските показания административният ръководител на Районен съд Иван Димитров  наложи най-строга мярка „задържане под стража“ на В Капланов.

На 14 септември 2020 г. Окръжен съд потвърди наложената мярка от Районен съд – Дупница и остави в ареста В. Капланов-Каплата.

Въпреки издирвателните акции на жандармерията и водолази от столичната пожарна следи от Янек Миланов така и не бяха открити. ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *