HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Адвокатът на Йоан Матев разкри важни детайли по делото за убийството на Георги и показанията на брата на Йоан!

Аз съм невинен, нищо не съм извършил. Това обяви пред Софийския апелативен съд (САС) обвиненият за убийството на Георги в Борисовата градина – Йоан Матев. Той обжалва решението, с което Софийският градски съд (СГС) го остави в ареста.

Матев пожела да му бъде наложена по-лека мярка. Той изтъкна, че нещата, които се казват по медиите, били пълни лъжи. Както БЛИЦ съобщи той обясни, че е спортист и по принцип тренира. Това, че си пуснал брада, също не означавало нищо. По-късно обаче САС окончателно остави Йоан Матев в ареста, съобщи Блиц.

Пред журналисти, както и в съда, защитникът му – адвокат Гюров, коментира разпита в досъдебното производство на брата на обвинения Йоан Матев – Марсел. Гюров посочи, че Марсел не е бил разпитван пред съдия. Той подчерта, че никой не задължава органите на разследването при всеки разпит в дъсъдебната фаза да се прави и разпит пред съдия.

Практиката обаче е такава, че винаги когато има нещо ценно в един разпит на свидетел, веднага се пристъпва към санирането му, към приобщаването му и засилването, като се направи разпит пред съдия, смята защитата. И днес адвокатът препотвърди тезата, че всички доказателства отвеждали към местонахождението, към движението на един младеж.

Съдът обаче счете, че от събраните до момента доказателства може да се направи извод, че Йоан Матев е извършител на тежкото деяние. Според апелативните магистрати има и опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. Самият Йоан Матев остана отново безмълвен пред журналистите на излизане от залата. Стана ясно още, че не е готова съдебно-медицинската експертиза, която също е важна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *