Адвокат Ал. Мановски и 5-месечният му приятел Бари с вълнуваща фотосесия увековечиха небето над Зелен дол пред буря

Благоевградският адвокат Александър Мановски разконспирира поредното си хоби наред с народните песни и кулинарията – фотографията. Той използва почивните дни, за да заснеме цяла серия от мрачното небе над благоевградското с. Зелен дол и по-точно западните му части, откъдето се виждат и Рила, и Пирин, и границата с Република Северна Македония. Оказа се, че слабостта му към фотографията е от детските години, когато посещавал в Младежкия дом на Благоевград „Кино и фотоклуб” и там часове наред проявявал черно-белите ленти „Орво” с проявител и фиксаж. Макар невинаги накрая от негатива да ставало ясно какво точно е снимал, оттогава му останал навикът да търси необичайното около себе си, за да го увековечи.

Компания във фотографския излет му направи 5-месечният Бари, който се оказа не по-малък любител на живописните мрачни облаци, отколкото стопанинът му. Мъникът е порода „Руски Санбернар”, популярен още като „Московска Стражевая”, която стига до 75 кг, и отскоро е член на сем. Мановски.

Снимката на стопанина с четирикракия му приятел, романтично загледани в мрачните облаци над Зелен дол, предизвика истински възторг сред приятелите на адвоката, след като той я публикува на страницата си във Фейсбук. Всъщност се оказа, че тя е направена от дъщеря му Поли, която придружила двамата мъже в разходката, поради което не татко й, а тя е баш майсторът. С другите снимки от серията баща й обаче успешно защити наученото в ранните му младежки години и напълно справедливо си подели славата с Полина Мановска.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *