Адвокат Васил Васев изкатери ледена скала на Картала с приятели

Благоевградският адвокат Васил Васев направи екстремно катерене на заледена скала на Картала. В леденото приключение участваха неговите приятели – треньорът по тайкуон-до Добри Беровски и Любомир Бучински от клуб „Вертикални костенурки“. Тримата алпинисти, досущ като костенурки нинджи, налазиха скованата във висулки 10-метрова скала, в която пробиха специални ледени цеви. Каскадьорското упражнение приключи успешно и тримата катерачи се отправиха към ски пистата на Картала.

„Пуснахме се само един път, тъй като пистата беше цялата в киша, а ние не сме пистови скиори. Не искахме да рискуваме, тъй като лавината на Чашата не беше паднала. В същото време на ски пистата беше пълно с хора, пътят от Бодрост до Картала бе блокиран от автомобили.  Парадоксално е, но имаше паркирани коли точно до улея, в който падна лавина преди години. Има забранителен знак и табела,  но няма контролни органи, няма организация”, разказа адвокат Васев.  

След тренировката на Картала той и приятелите му възнамеряват да изкатерят замръзналия Скакавишки водопад, ако времето позволява и ако все още не се е разтекъл.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *