Адвокат В. Васев сформира семейна бригада за почистване на планински пътеки към хижа „Македония” и Чакалица

Благоевградският адвокат Васил Васев се захвана с доброволно почистване на пътеките към хижа „Македония“ и Чакалица. В ударната акция той включи и двете си малки деца Юлия и Алекс, с които всеки уикенд е в планината, а дъщеричката му направи и първите си успешни опити като катерач. Семейната бригада на Васев напълни няколко чувала с боклуци, изхвърлени  от туристи. След като се справиха с мръсотията, се заеха с освежаване на маркировката.

„В планината няма коронавирус, но плъзна боклукчийски вирус. Няма по-грозна гледка от сметища сред природата”, ядосва се адвокатът, който е запален планинар и алпинист.

При последната си акция за почистване на планинската пътека в посока Царев връх се натъкнал на следа от меча лапа. „Първо се стъписах, защото беше доста голяма и точно на пътеката, която е над Горското. Започнах да вдигам шум да ме чуе мецаната, ако евентуално е наблизо, тъй като ако е с малките мечета, е много опасна. Е, срещата с Баба Меца ми се размина, но в района е пълно с мечоци”, разказа с чувство за хумор адвокатът.

Сега решил да отправи запитване до управата на Национален парк „Рила“ дали ще разрешат на неговия алпийски клуб „Верикални костенурки – Благоевград“ да оправят дървените мостчета и пейки. „Ще ми трябва един месец, за да почистя заринатите с боклуци поляни край Марулево, които са превърнати в бунища от бягащите от карантината „граждани“ , добави адвокат Васев, който по време на извънредното положение и след това поддържа спортната си кондиция с крос по баирите на благоевградските села Марулево и Делвино.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *