Адвокат В. Волева се жалва на гл. прокурор Ив. Гешев от кмета на Бобошево

Кандидатката за вицепрезидент през 2016 г. Веска Волева се жалва на главния прокурор Иван Гешев от кмета на община Бобошево Крум Маринов за кражба на декоративна мечка. На 12 декември миналата година някой е отрязал и задигнал декоративната мечка, поставена на 500 метра от къщата й за гости в село Скрино, община Бобошево.

Веска Волева е адвокат в столична кантора, но е родена в Бобошево и притежава къща за гости в село Скрино. Ето какво е написала тя в жалбата до гл. прокурор Иван Гешев:

„На 12.12.2020 г. ми съобщиха в София, че декоративната мечка е отрязана, оставен е само дънерът       , върху който беше поставена. Направих собствено разследване и установих, че извършител на деянието е Златко Георгиев Карашев по нареждане на кмета на общината Крум Маринов. Карашев е назначен в общината по програма за инвалиди. За целта е била създадена организация. Вечерта на кражбата е пристигнала дълга светла кола в селото, която е играла ролята да предупреди, ако някой идва от Бобошево. В същото време черен джип “Митсубиши”, собственост на фирмата на бащата на кмета Кр. Маринов, е била в готовност да потегли . Същият джип е бил предоставен на общината, не знам по какви причини”, пише в жалбата до Иван Гешев.

Веска Волева твърди още, че Кр. Маринов, който е трети мандат кмет, гони всички, които не са гласували за него. „Аз не съм гласувала за него и той си отмъщава. Създал е стрес у хората от общината и никой не може да му се противопостави. Аз водих две дела срещу него и ги спечелих във Върховен съд, за което той трябва да плати 1500 лв., и сега е решил да ми отмъсти. Декоративната мечка я сложих да краси селото. Аз съм родена в Бобошево. Израснала съм там и ми е мило. Ще съдя Кр. Маринов за организираната кражба”, категорична е В. Волева.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *