Адвокат: Може да конфискуват дори подаръците, които Баневи са давали

Подаръците, които Евгения и Николай са давали на свои приятели и близки, могат да бъдат конфискувани. Това разкри в сутрешния блок на “Нова телевизия” адвокат Людмил Рангелов.

На него му бе зададен въпрос от водещите Виктор Николаев и Аделина Радева, в който като пример е даден подарък “Ферари”, което е дадено на Барбукови, които пък по-рано подарили на Баневи яхта. “Там, където подаръците са правени на свързани лица, или където има съмнения, че са правени, за да се прикрие това имущество, могат да се конфискуват. Лесно ще осъдят Баневи за незаконно притежание на оръжие, но за другите обвинения ще почакаме. Това е от 2 до 8 години лишаване от свобода, те са неосъждани и ще получат условни присъди. За присвояване наказанието е от 10 до 20 години. Но в това дело има и много реклама. Такава медийна истерия помага да се отклони вниманието от важните неща”, каза Рангелов.

Той добави, че екстрадицията на олигарсите е стандартна и няма нищо особено в нейното изпълнение.

Журналистът Стефан Ташев пък разкри, че е останал малко изненадан, че Баневи са върнати в България. “Очакваше се да обжалват, но се разбра, че са се отказали и са решили да се върнат в България. Не помня някой и въобще не знам как някой е изпрал такава сума над 1 милиард. Странно е, че сега се събират доказателства от местните прокуратури, а защо преди време не са го направили. Обезкостени предприятия, хиляди хора без работа, демонстрация на лукс. Това дразни хората. Не знам дали ще се стигне до присъди. Когато казваш “А”, ще кажеш и “Б”. Но ако не успее прокуратурата, ще е поредното дело с ного приказки и финал равен на нула”, заяви Ташев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *