Адвокат Петя Хантова рецитира стихове пред благоевградска публика

Адвокат Петя Хантова представи пред благоевградска публика новата си книга „Тъгата ми отива”. Да се насладят на стиховете на поетесата, известна в литературните среди под псевдонима Хана, дойдоха нейни колеги адвокати, съдии, прокурори, учители, културни дейци, някогашни активисти на царската  партия начело с ексдепутатката Снежана Гроздилова от НДСВ, в която формация Петя Хантова е от нейното основаване и беше в листите за депутат и евродепутат. „Благоевград е моят втори роден град“, призна петричката адвокатка, която е завършила френска паралелка на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ и  право в Югозападния университет.

Лиричните стихове, в която водеща е темата за любовта през образите на библейски жени като Лилит, Ева, Пандора, Дездемона, Офелия бяха представени от авторката, нейната сестра Цветелина Хантова и учителката Анжела Василева. Сред почитателите беше нейният съученик Любомир Палаханов, станал наскоро баща на дъщеря от певицата Алекс Раева.

Това е третата стихосбирка на адвокат Петя Хантова след „По пътя на сълзите” и „На обич орисана”. Заглавието на книгата „Тъгата ми отива“ е финалното изречение от стихотворението, което миналата година спечели голямата награда на името на Романьола Мирославова, съпругата на поета Евтим Евтимов, в международния конкурс „Лирични гласове“. На корицата на книгата е изобразена първата библейска жена Лилит от благоевградския художник Огнян Георгиев.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *