Административният съдия Серафимка Мадолева отпразнува 65-и рожден ден и излезе в пенсия

Благоевградската съдийка Серафимка Мадолева отпразнува 65-ия си рожден ден с колегите от Административен съд. Вчера беше последният й работен ден, тъй като от днес излиза в пенсия. Шефката на съда Мария Тодорова й подари разкошна кошница с цветя, а бюрото й бе отрупано за последно с букети от магистрати и служители.

При пенсионирането си съдия Мадолева бе отличена от ВСС с „личен почетен знак: първа степен – златен“ заради проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Серафимка Мадолева е завършила право в Софийския университет и има 41-годишен юридически стаж.

„Първото ми работно място беше като юрисконсулт в Общински народен съвет – Благоевград, след това в Текстилния комбинат. В съдебната система бях 24 години. Първо станах съдия-изпълнител, след това съдия в Районен и Окръжен съд и 11 г. в Административен съд от самото му създаване. Гледала съм всякакви дела – наказателни, граждански, търговски, административни. Няма лесни дела, всички са свързани с човешки съдби. Събуждала съм се посред нощ, за да мисля дали съм постановила правилна присъда. Правосъдната система ти дава свобода на действие, но носиш и голяма отговорност. Професията на съдията изисква непрекъснато четене на законови промени и практики”, заяви С. Мадолева.

Тя признава, че професията ще й липсва, но на първо време ще се отдаде на заслужена почивка поне до Нова година, а след това ще реши дали ще продължи да работи като юрист. На съдиите, които идват след нея, пожелава търпение, принципност и четене на законите.

В понеделник на нейния стол сяда като съдия бившият представляващ ВСС Димитър Узунов, който бе командирован от Районен съд – Сандански в Административен съд – Благоевград.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *