Адът в Гърция погълна 79, чакат още жертви

79 загинали, 187 пострадали, сред които и деца, хора в неизвестност, чийто брой не е уточнен. Това засега е трагичната статистика след пожарите в началото на седмицата в Източна Атика в Гърция, които погълнаха гори и изпепелиха стотици къщи в Мати, Рафина, Кокино Лиманаки и Нео Вуца. В Гърция е обявен тридневен траур.

Жертвите достигнаха 79 души, съобщиха световните агенции, като се позоваха на данни на противопожарните служби. Идентифицирана е възрастната двойка, открита късно снощи в изгоряла къща в Мати. Съпрузите са били включени в списъка на изчезналите, като все още не се съобщава дали причина за смъртта им е огънят или задушаване. Потвърдено е намирането и на още едно тяло в Кокино Лиманаки в крайбрежната зона Аргири Акти. В сряда бе съобщено, че спасителните екипи са открили още две тела в къща в Мати.

Гърция

Определено като “национална трагедия” от медиите в страната, бедствието сполетя района, намиращ се източно от Атина, в понеделник следобед. Заради ветрове със скорост 100 км/ч огънят бързо се разпространи и обхвана Мати, изгаряйки стотици жилищни сгради и автомобили. Хора тичаха към плажовете и стотици бяха спасени от кораби и лодки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *