Азис се е казвал Станислав, спял в колата си и изпадал в тежки депресии! Вижте шокиращи неизвестни факти от живота му

На 7 март, ден преди женския празник, Азис навърши 39 години. Той може и да е сред най-известните певци у нас, но все още има факти от живота му, които са малко известни. Ето и някои от тях: Първото име на Азис е Станислав. Така го кръстила майка му първоначално, когато го родила в Сливенския затвор, пише блиц. Искала да носи хем името на баба си Станка, хем това на другата си баба – Славка, която е родителка на баща му. Само че татк ото на бъдещата звезда побеснял, когато отишъл в Сливен и научил как се казва сина му. Изригнал към жена си: „Кой е този Станислав? Някой любовник твой ли? Веднага да го смениш на дядо му Васил”. „Не го усещам това Васко… Много обичам дядо си. Но това име, с което са ме кръстили… Бих предпочел нещо по-ориенталско, както е Азис”, споделял е хитовият певец. Често изпада в депресия. В такива състояния се обгражда с приятелите си или се затваря в стаята си за почивка. „Тя е необитаема. Поне така изглежда. Обзаведена е, но имаш чувств ото, че никой преди теб не е влизал в нея… Първо си казвам: „Колко е тъмно тук. Уютно. Навсякъде има книги около мен. Книги, свързани с Майкъл Джексън и Мадона”.

Гледам си ги и си казвам: „Ех, те да не мислиш, Васко, че са по-щастливи”. Щастлив съм, но искам още. Никъде не е казано, че щастието не може да се измерва”, споделя Азис. Живеел у Тони Стораро. Когато се прославил, Азис изпаднал в криза. Дори не искал да излиза на улицата, тъй като веднага го разпознавали. Не приемал и никакви ангажименти. Избягал от всички и се скрил при Тони Стораро и жена му Валя. „Защ ото човек изперква понякога. Дойдох в квартирата му в Несебър, той тогава пееше в една местна кръчма. Цял месец живях у тях”, споделя Азис. Юлияна Кънчева го учила да е манекен. Преди повече  от 20 години Юлияна Кънчева усетила, че Азис има заложби на манекен и му помогнала да се самоусъвършенства.  От нея Кралят на фолка усвоил до съвършенство „котешката походка ала Наоми Кембъл”. Твори на тъмно. Азис пише сам текстовете на песните си и това най-често се случва на тъмно. Запалва няколко свещи и прекарва часове в раб ота по поредния хит. Астрален близнак с Деси Слава.

С Деси Слава са родени на една дата, 7 март, но Азис е по-голям с една година  от нея. Двамата са астрални близнаци и не пропускат година, в която да си честият. Няколко пъти дори са празнували заедно.  Като дете пък пеел в ромски ансамбъл „Рома”. Баща му бил ръководител, а майка му пък била конферансие. „Хора  отцяла България се стичаха, за да видят най-красивата циганка на света. Това беше майка ми. Те онемяваха при появата ѝ. До ден днешен си припомняме случки и истории, свързани с това… Изпълнявах две цигански песни. Хората бяха много щастливи. Тогава се обличах като Майкъл Джексън с кожен панталон, ръкавици… Беше незабравимо!”, връща се назад във времето Азис.  Днес хитовият певец, който  отдавна не е звезда само у нас, избягва да си спомня за начал ото на кариерата си. Не защото се срамува. Напр отив – Азис не забравя  откъде е тръгнал и затова цени това, което е постигнал. „Тази мизерия, през която минах, за да стигна до тук, не искам да се вижда, защ ото това сигурно би  отказало много млади хора да градят кариера на певци”, аргументира се певецът.  „Мизерия”, защото в начал ото на кариерата си буквално живеел на задната седалка на колата си.

„Четките ми за зъби и козметиката ми бяха там и си миех лицето на пътя, защото примерно в хотела няма вода. Как да има, като спях в някакви дупки за по 8 лева на нощ”, разказва хитовият изпълнител. Той си е спомнял още как първите му участия в онези години били в читалища в слабо населени райони, без никакво  отопление, заради което се налагало да пее навлечен с шубата. На всичк ото  отгоре, понеже тогава нямало озвучители, а и техника, Азис ходел на тези изяви с касетофон, зареден с касетка със записи на песните му. Натискал бутона „старт” и участието започвало…

Днес Костинбродският славей е на върха на славата си. Звезда е в Турция, а и в цяла Европа, а неотдавна хита му „Хабиби” попадна в класацията на „Ню Йорк Таймс” за „25-те песни, които ни казват накъде върви музиката”. Васко е първият български артист, дал едночасово интервю в праймтайма на CNN в Турция, а за участията му там има километрични опашки  от фенове. В момента дори HBO иска да снима филм за него и да го представи на света-  Отношението на организаторите на изявите му е като към световна звезда – ескортират го до съ ответния град с хеликоптер или тузарска лимузина. По тази причина певецът е разредил участията си у нас. Сложил е непосилен хонорар  от 15 000 лева, за да  откаже мераклиите да го канят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *