Аз, Иван Ризов, кандидат за кмет на община Благоевград от ВМРО-БНД, ПОЕМАМ ОТГОВОРНОСТ за решаването на следните ПРОБЛЕМИ:

Липсата на инвеститори! Ще създам екип от общински служители за “бърз коридор” на обработката на документите на сериозни инвеститори. Ще им се предоставят безплатни земеделски земи, които са общинска собственост. Терените ще бъдат вкарани в регулация, ще се изгради и необходимата инфраструктура – ток, вода, път, за да може инвеститорите да работят спокойно. После общината ще печели от плащането на данък сгради и такса смет.

Застроиха се много градинки и зелени площи в града! Предвиждам повече зелени паркове и площи в центъра, кварталите и селата. Това ще бъде допълнителна мярка срещу замърсяването на въздуха. Парк Ловен дом ще се възроди. Обещавам пълна забрана за строителство в парк Бачиново, където ще има по-голям контрол на чистотата и по-добра поддръжка на съществуващите зелени площи. Ще работя и за превръщането на коритото на река Благоевградска Бистрица там, където е възможно, в крайречен парк, с много цветя и кътове за отдих. Предвиждам създаване на аматьорски лиги по популярни видове спорт с подкрепата на община Благоевград. С моя екип ще развием и поддържаме маршрути за масов спорт край града.

Хаотично строителство на жилищни сгради! Строят се кооперации, в които няма предвидени гаражи, а партерите им се превръщат в търговски обекти. Тази практика ще бъде прекратена. Всяка кооперация по план ще има подземен гараж, в противен случай няма да се издава разрешение за строеж.

Чистотата също е проблем! Необходимо е да се въведе разделно събиране на отпадъците, да заработи депото, да се контролира замърсяването при строителството. Да се построят обществени тоалетни, както и повече чешми. Време е минералната вода да бъде върната на благоевградчани, а не да се ползва само за частни нужди.

Трафикът в града е свръхнатоварен! Много скоро този проблем ще стане №1 за Благоевград – тесни улици, липса на паркинги, лоша организация на движението. Решението е в построяването на поне два големи паркинга, които ще облекчат струпването на автомобили в центъра. Превръщането на някои от тесните централни улици в еднопосочни, а някои могат да станат пешеходни. След анализ от експерти да се изградят на подходящи места нови кръгови кръстовища.

Медицинските кадри не достигат! За подобряването на състоянието на здравеопазването ще се приеме общинска програма за финансова подкрепа на млади лекари. Целта е след специализация те да работят минимум 5 г. в МБАЛ.

Общинската администрация е раздута! Намаляване на щата и осигуряване на достъп не само до фронт офиса и деловодството, но и до всички отдели, включително и до кметския кабинет. Редовни срещи на кметския екип и местния бизнес за идентифициране на проблеми и мерки за решаването им. Всяка седмица срещи с кметовете и кметските наместници на селата за текущи въпроси и за бърза реакция. Всеки месец срещи с Обществените съвети на големите градски квартали.

Бездомните кучета се множат! Техният брой нараства въпреки уверенията на досегашното общинско ръководство, че взема мерки за намаляване на популацията им. Ще ревизирам работата на приюта за безстопанствени кучета. Ще увелича капацитета на настоящия приют и по-активно ще работим с неправителствени организации за кастрация на бездомните животни с цел ограничаване на тяхната популация. Проблем, който може да се реши лесно, стига кметският екип да има воля за това.

Селата са изоставени! Гарантирам нов подход към проблемите в малките населени места – те ще имат собствен бюджет, който ще се гласува от ОбС. Обещавам средства за по-евтини ремонти, пенсионерски клубове, здравни служби, детски площадки там, където има деца. Целта е да не се молят кметовете и кметските наместници за пари дори за селските събори. Всеки месец ще има приемни на кмета и служителите в отделите по селата. Ще разширим дейността на Социалния патронаж, който да обгрижва възрастните хора и по селата. За да сме в подкрепа на възрастните хора по селата, ще се създадат мобилни медицински кабинети, като лекари периодично ще преглеждат местните жители.

Фермерите и земеделците нямат подкрепата на общината! Ще организираме фермерски пазари. Ще подобрим условията на кооперативния пазар в града и за стопаните, и за клиентите. Ще има тържище няколко дни в седмицата, за да могат фермерите да продадат продукцията си.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *