Акад. Петрунов: Ваксината е единственият начин да се спасим

„Разбира се, че ще се ваксинирам. Аз съм се записал първи в списъка на НЦЗПБ и чакам да дойде съобщението на РЗИ, за да ми каже кога това ще се случи. Това е неотменно. Мисля, че всеки българин трябва много добре да разбере, че това е единственият начин да излезем от тази пандемия и да се спасим“. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ имунологът и алерголог и бивш директор на НЦЗПБ акад. д-р Богдан Петрунов.

Той добави, че без ваксината ние ще бъдем в сегашното състояние още дълги години.

„Категорично не чувствам срах от ваксината. Аз категорично вярвам в науката и медицината. Освен това съм и много добре запознат с тези препарати и процесът по произвеждането им.

„Аз съм се занимавал с ваксини над 50 години. Сигурен съм във възможността тези ваксини да ни спасят. Що се касае до безопасността – аз съм убеден, че няма от какво да се страхуваме. Ваксината може да даде някои реакции, но те дори не са странични реакции. Това се нарича реактогенност, което означава реакция на нашия организъм към ваксината. Заради нашата чувстителност телата ни реагират по различен начин, но това не са странични реакции“, обясни специалистът.

Той добавя, че няма данни за вредно влияние на ваксините при проведеното проучване с над 45 хиляди души. 

“Става дума за нова категория ваксини, които до този момент не са правени. С тях не се вкарва нищо живо в организма, а само една платформа, която е обучена да го разпознава. Не виждам абсолютно нищо опасно в това”, каза още акад. Петрунов.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

 1. Какъв учен е този Петрунов?

  Един учен академик не говори БЕЗ доказателства!
  Ваксината била безвредна – айде де!
  Този академик как го разбра, като още втората доза от вакисината не е сложена на никой българин и не се знае през тези 2 години какво ще “произведе” човешкия организъм като защитна реакция.

  Нобелиста проф.Мантание казва – че той НЯМА да се ваксинира!

  Нашият “умник” УЧЕН? Петрунов – юруш на ваксинирането скорострелно!
  Чакай бе, човек – нека да видим последствията …

  Ваксинирането не е единственото спасение, и проф.Монтание го казва.
  Има и други начини.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *