Ако искаш повече оргазми, не пропускай да направиш това!

Връзката между пълноценния сън, отслабването, здравето и доброто настроение отдавна е доказана. Сега обаче учени успяха да открият и още едно важно следствие от дълбоката дрямка. Здравият сън се оказва и ключ към задоволителният сексуален живот. Това сочи ново американско проучване, според което продължителността на съня има огромно влияние и върху либидото.

Според учените има много просто обяснение на тази зависимост. Те смятат, че когато човек спи достатъчно (около 8 часа на ден), това допринася за повишаване на нивата на хормоните, свързани със секса. Наблюдава се обаче и обратното явление – липсата на сън е с пагубно въздействие за хормоните, а това води и до ниско либидо.

Хората, които спят само по 4 часа, често страдат от липса на сексуално желание или пък проблеми с ерекцията (при мъжете), категорични са учените.

Добрият сън гарантира по-голямо удоволствие от секса. Оргазмите пък допринасят за по-бързото заспиване и по-пълноценна дрямка. Всички тези процеси са свързани, така че ако един от тях се възпрепятства, това може да ви постави в омагьосан кръг. Затова задължително отделяйте време за почивка, съветват още специалистите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *