Ако не спите от 23 до 1 часа, ето от какво ще страдате

Сънят е необходим на човека както водата и храната. Вероятно сте забелязали, че когато спите зле или малко, не само сте уморени, но и разсеяни. Също така зле изглежда кожата ви и цялостния тонус на тялото. Но това се случва дори когато спите 6-8 часа на ден.

 Това е така, защото определено време за сън на възрастен е отговорно за определени функции на тялото, както и за психологичното състояние. Това се дължи на движението на планетите и слънчевата активност. Например, умът ви почива от 9 до 11 часа.

Ще ви кажем какви са последствията от нарушението на дневния режим, а също и когато трябва да спите, така че тялото да почива .

Фази на човешкия сън по време

От 21 ч. До 11 ч.

В този период от време умът почива. Следователно, ако не заспите например в 22 ч., Тогава вашите умствени способности и интелигентност постепенно ще спадат. Когато силата на ума намалява, човек не може да разбере какво да прави добре и какво е лошо. Става трудно да се отървете от лошите навици.

С намаляване на силата на ума, тревожността и влошаване на паметта започва психичната нестабилност.

Първите признаци на липса на релаксация на ума – намаляване на концентрацията или прекомерното напрежение на ума, укрепване на лошите навици, намаляване на волята и увеличаване на конфликтите, стремеж към храна и алкохол. Важно е да се разбере, че от еднократна липса на сън нищо няма да се случи. Но ако редовно си лягате късно, през годините ще има кумулативен ефект.

От 23 ч.

До 1 ч.

Сън през този период от време спомага за натрупване на жизненост и отпускане на мускулите и нервната система. Последиците от липсата на сън са слабостта, песимизмът, летаргията, загубата на апетит, тежестта в тялото, умствената и физическата слабост. Ако продължите да нарушавате режима на деня, може да има последствия под формата на тежки промени във функционирането на нервната система, както и във вътрешните органи.

От 1 през нощта до 3 часа сутринта

Ако не спите през този период от време, емоционалната сфера на човека страда. Непосредствени последствия – прекомерна раздразнителност, агресивност, антагонизъм, истерия. По-късно човек развива маниакално-депресивна психоза, когато той може да се смее, а след това изведнъж да плаче или просто да стане тъжен.

Постепенно намалява остротата на възприемането на света чрез слух, допир, зрение, мирис и активност на вкусовите рецептори.

Важно е да се разбере, че природата е трудно да се заблуди. Човек е дневно създание. Този, който не иска да бъде приятел с времето, животът ни поставя в такава рамка, че не можем да спим: нощна работа, безсъние, пречат на телевизията зад стената или на други хора … Това е наказание за неуважително отношение към времето.

Правилният режим на деня, който включва здравословна диета и активност, почивка и умствена работа, позволява на тялото да поддържа правилния биоритъм .

Също така по-рано казахме как бързо да заспим .

Кажете ни в коментарите, ако се придържате към моделите на съня и забележите негативните ефекти от редовната липса на сън. А също така споделете статията с приятелите си в социалните мрежи!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *