Топ теми

Ако това се появи на устните ви – не го пренебрегвайте! Веднага отидете на лекар!

Подобно на кожата, устните са добър показател за състоянието на вашето тяло.

Напуканите устни често не са резултат от влиянието на климатичните условия, като например вятър или слънце, а е възможно да се дължат на развитие на болестта диабет. За здравословен цвят на устните се приема розовият цвят, който се намира само в светло розови тонове.

 Бледи устни

 Това е знак за слаби капиляри, може да е признак на намалено количество хемоглобин в кръвта или анемия, но може също да показва проблеми с бели дробове или сърце.

 Ярки червени устни

 Ако, напротив, устните са яркочервени, това показва разширени капиляри.

Това може да бъде и признак за повишен сърдечен ритъм и високо кръвно налягане.

 Тъмните устни

 Ако устните ви изглеждат сякаш имате червило върху тях, независимо дали са червени или кафяви, това е признак на проблеми с храносмилателната система и непоносимост към някои храни, като например глутен.

 Пурпурният цвят на устните

Определено не искате да имате този цвят на устните, тъй като се случва в резултат на нарушения на коагулацията и органна недостатъчност. Преди смъртта устните стават пурпурни.

 Червена аура около устните

 Това е състояние, което често е резултат от приемането на прекомерно газирани напитки. В допълнение, червената аура може да се дължи на алергия към паста за зъби, козметика

 Напукани устни

 Това може да е признак за появата на диабет.  Кожата на устните е по-податлива на изсушаване на кожата от други части на тялото. Очевидно може да се получи и поради вятър, сух въздух и често близане на устните.

 Оток на устните

 Това е друг симптом на проблеми с храносмилането или алергии към определена група храни.

 Бели петна по устните

 Тези промени се дължат на гъбички, които се разпространяват в организма след пиене на антибиотик.

 По-тънки устни

 Въпреки че изтъняващите устни са нормален процес на стареене, свързан със загубата на колаген, ако устните ви изведнъж станат забележимо по-тънки, възможно е това да е проблем в жлъчния мехур.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *