HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Актрисата М. Кунгелова оглавява Кукления театър в Благоевград

Куклената актриса Марина Кунгелова ще оглави общинския Куклен театър в Благоевград. Тя ще бъде назначена на поста на 26 август с временен договор до обявяване и провеждане на конкурс.

Четиригодишният мандат на досегашната директорка Мария Райнова изтича. Управлението й се свързва със серия от скандални уволнения, които донесоха „актив“ от съдебни дела и завършиха с реабилитация на отстранените. Гневът на запознати с нещата от „кухнята“ на Кукления театър бе толкова голям, че направиха общност във Фейсбук „Какво се случва зад сцените на Куклен театър – Благоевград“. Последната публикация там е от миналата есен и разказва за подмяна на длъжностни характеристики на персонала и Правилника за вътрешния ред и други обвинения.

В отчета на общината за 2016 г., на който преди дни имаше обществено обсъждане, се посочи, че издръжката на Кукления театър е била 255 000 лв., а приходите са били 40 000 лв., най-високи в сравнение с останалите културни институти с общинско финансиране.

Дали заради периодичните скандали, или заради изтичане на договора на Райнова, тя няма да остане на поста до провеждане на конкурс.

Новият вр.и.д. директор Марина Кунгелова е завършила НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, тя е куклена актриса с магистърска степен и е учила в класа на проф. Дора Рускова. Има опит в организацията и управлението на благоевградския Куклен театър от времето, когато той бе държавен, била е и шеф на отдел „Маркетинг и организация“ в Столичен куклен театър. В актива си има десетки награди, сред които за роля в „Малката Баба Яга“ и награда на публиката във Виена с представлението „Добро утро, лека нощ“. Благоевградчани я познават и в качеството й на ресторантьор, преди години сама стопанисваше заведението си „Вкусно“ в къщата си в центъра на града, то бе с красива тераса край река Бистрица на отсрещия бряг срещу ресторант „Русалка“.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *