Актьори и зрители се сбогуваха с Йосиф Шамли

Повече от час и половина продължава сбогуването с известния актьор в Народния театър. До фонтана на Народния театър стигна опашката от опечалени, дошли да изпратят актьора Йосиф Шамли, съобщава 24 часа. Той почина вчера на 47 г. Мълчаливо на опашката се нареди министърът на културата Боил Банов. Сред колегите на Йосиф Шамли, дошли да се простят с него, беше цялата трупа на Народния театър и много негови колеги от други театри – Христо Мутафчиев, Марин Янев, Мария Каварджикова, Ева Тепавичарова, Тео Елмазов, Теди Москов, Мая Новоселска, Явор, Бахаров, Владимир Карамазов, Юлиян Вергов, Владимир Пенев, Валери Йорданов, Стоян Пепеланов, Явор Гърдев, Нона Йотова, Парашкева Джукелова, Марин Бачев, Михаил Билалов и др.

Актьори и зрители, ценители на таланта на Йосиф Шамли споделяха, че в събота и неделя той е имал представления на сцената на Народния театър, които, както винаги, изиграл блестящо, и нищо не намеквало за внезапния му край.

“Беше изключително загрижен за децата си. Веднага след репетиция бързаше да ги вземе от детска градина и училище”, сподели негова колежка. Актьорът има три дъщери.

Йосиф Шамли беше от актьорите, които придаваха смисъл на нашата професия, на нашето призвание без да вдигат шум, каза Милен Миланов, дългогодишен председател на фондация Аскеер, която два пъти е давала наградата на актьора.

В момента той играеше в 11 постановки на Народния театър. Всички те за известно време падат от афиша, докато му се подготвят заместници, защото почти във всяка от тях ролите му са големи и сложни.

Напоследък го гледахме в “Спускане от вр. Морган”, “Братя Карамазови”. “Калигула”, “Терамин”, “Наблюдателницата” и др.

Най-тъжният некролог за Йосиф Шамли беше съобщение до зрителите, че Братя Карамазови и Опит за летене падат.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *