Актьорът от дупнишкия театър Ив. Иванов: Със Ст. Данаилов снимах филм в Италия, звезда, бохем, но земен човек

Актьорът в общински театър “Невена Коканова” Иван Иванов е имал щастието да се докосне до него по време на снимки на италианския филм “Рекет” през 1997 г. в Италия.

Вчера той сподели пред „Струма”: „Не мога да повярвам, че Стефан Данаилов е починал. С него се запознах по време на снимките на италианския филм “Рекет” през 1997 г. в Италия. Тогава той изигра ролята на Винченцо Грумо, а аз на карабинер. От снимки нямахме време много да говорим, но спомените ми с него са прекрасни. По време на почивките си говорехме за киното, театъра, а и за жените. Всички от снимачния екип бяха италианци и не разбираха какво си говорим. От него научих, че трябва да си естествен и да не се възгордяваш. Такъв беше той. По време на снимките беше перфекционист, искаше всичко да е изпипано по детайли. Тогава си направихме много снимки и с Микеле Плачидо, но българинът, който ни снима, освети лентата и нямам снимка за спомен от тези хубави дни, прекарани със Стефан Данаилов и Микеле Плачидо.

След няколко години имах среща със Стефан Данаилов на кафе в София. Той беше щастливец, обичаха го всички негови студенти. Докато седяхме, пристигнаха негови студенти. Изуми ме голямото им уважение към учителя и актьор Стефан Данаилов. Всички му казваха Мастер и споделяха не само проблемите в учението, но и личните си преживявания.

Ще го запомня като земен човек, въпреки че беше звезда от голяма величина и бохем”, заяви Иван Иванов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *