HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Акт, връчен на грешния човек, опрости 3000 лв. глоба за пушене в заведение

Заради недоглеждане от страна на инспекторите от Районната здравна инспекция /РЗИ/ в Кюстендил Административен съд – Кюстендил отмени глоба от 3000 лв., наложена на собственика на заведението, познато на жителите на областния град като “Флора бургер”. Кафенето е популярно с това, че в него се пуши целогодишно, а в менюто му има дори позиция пушене на наргиле.
До наказанието се стигнало, след като инспектори от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ констатирали, че в заграденото с найлони помещение се пуши, на масите има пепелници, а и са установени няколко клиенти в момент на тютюнопушене.
“В деня на проверката, 24.11.2016 г., клиенти, седящи до масите, са извършвали тютюнопушене, като върху тях имало и поставени чинийки с угарки и пепел от изпушени цигари, а в пространството на залата се е усещал силен мирис на тютюн и е било задимено”, са част от констатациите на инспекторите на РЗИ – Кюстендил. “В него има обособено помещение, което е във формата на буквата “Г”, състоящо се от алуминиева конструкция ” греди, обгърнати плътно от външната страна с дебел найлон от всички страни. На помещението са монтирани 3 врати, изградени от алуминиев профил с прикрепен към него плътен найлон, разположени едната от западната страна и две от източната, откъм пешеходната алея на така обособеното помещение. Покривната конструкция е покрита с плътен винил и текстилни платна от вътрешната страна. Подът е изграден от дървено дюшеме. В помещението към алуминиевата конструкция има отоплителни тела”, описват обстановката от РЗИ.
Инспекторите от РЗИ обаче пропуснали да установят, че кафе-аперитив “Флора бургер”, което дълги години бе собственост на фирма “Флора бургер” ЕООД на Севда Новакова, вече е с ново име “Маджов-5” ЕООД, като собственикът е същата дама – Севда Новакова, която купи на търг култовия хотел “Хисарлъка” в лесопарк Хисарлъка над Кюстендил, доскоро собственост на бизнесмена Емил Наков, припомниха паметливи кюстендилци.
Административните съдии в Кюстендил анулираха наказателното постановление на РЗИ с мотива, че актът бил връчен на сина й Димитър Новаков, когото кюстендилци свързват със заведението “Флора бургер”, а не на представляващия дружеството управител Севда Новакова.
Част от мотивите на тричленния състав на Административния съд са: “От приложеното по делото пълномощно се установява, че управителят на наказаното дружество е упълномощил Димитър Новаков да представлява дружеството пред държавни органи и частноправни субекти, но не и при съставяне и подписване на актове за установяване на административни нарушения. Предявяването на акта и връчването на препис от него на лице без представителна власт е в противоречие с процесуалните правила от ЗАНН и се явява съществено процесуално нарушение”, отсякоха административните съдии.
ЖАНА ХРИСТОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *