HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Акушер-гинеколозите от МБАЛ – Благоевград направиха курбан за здраве на родилките и рожбите им, болничният директор д-р О. Митев разчупи обредното агне

Акушер-гинеколозите от благоевградската болница направиха курбан за здраве на родилките и техните рожби. За седма поредна година навръх Голяма Богородица задружният колектив – лекари, акушерки и помощен персонал, се събра на празнична трапеза. По традиция обредното агне разчупи директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев, който е специалист по акушерство и гинекология с 30-годишен опит и бивш началник отделение. В момента болничният директор не се е разделил с лекарската професия и заедно с управленските задължения продължава да работи и в родилна зала.

Старшата сестра Камелия Пандалиева раздаде питка на присъстващите на курбана и ориса много едри и здрави рожби да радват семействата в Пиринско.

Доайенът в родилна зала д-р Лидия Калоянова заедно с колегите си д-р Ели Константинова, д-р Румяна Костадинова и д-р Здравко Карагогов вдигнаха тостове за здраве и спорна работа. Сред присъстващите бяха и младите лекари д-р Орцева и д-р Ролева, които в момента специализират акушерство и гинекология и правят първите стъпки в отговорната професия. Медиците не пропуснаха да поздравят и да вдигнат наздравици за колегите си, който бяха дежурни в гинекология и родилния сектор.

Специален гост на курбана бе внукът на дългогодишната акушерка Ваня Янчева, съпруга на известния солист на Камерната опера в Благоевград Ботьо Янчев.

През цялата вечер медиците получаваха музикални поздрави от признателни пациенти, извиха кръшни хора и се веселиха от сърце.

СЛАВА ИВАНОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *