HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Акцията в ДАИ планирана 6 месеца! Шофьорите с фалшивите книжки горят – взимат им ги

Акцията в ДАИ, при която бяха арестувани близо 10 човека за продажба на книжки, е планирана 6 месеца, разкри пред БНТ депутатът от ГЕРБ Светослав Иванов. “Хората, които през този период са си купили фалшивите книжки, ще изгорят. Ще им ги вземат!”, отсече Иванов, цитиран от Пик.

 „Постоянно говорим за проблемите в този сектор, но и в него се работи. Имахме период, в който жертвите на пътя бяха намалели много. Сега отново имаме нарастване, което не е добре. Борбата с корупцията никога не е спирала и това го доказва и поредната акция в ДАИ. Взимаме мерки, но има натрупване на фактори. Основният фактор, който убива на пътя, е скоростта. Когато хората осъзнаят това, когато намалят малко скоростта, нещата ще влязат в други рамки“, добави той.

Колегата му от БСП Георги Свиленски добави, че корупция ще има до момента, в който нещата при изпитващите не се морализират. „Изпитващите и инструкторите взимат сравнително малки заплати, което предполага изкушаване от тяхна страна. Трябва да се помисли и в тази насока. Един курс в определени градове струва 200-300 лева. Той обаче не е достатъчен като часове за една добра подготовка. Цялостно нещата трябва да прецезират“, обясни Свиленски.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *