Акция антидрога в Гоцеделчевско, има задържани

Шестима са задържани при проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“ на територията, обслужвана от РУ-Гоце Делчев. Разкрити наркооранжерии и иззет канабис

На 17.10.2019г., от полицейски служители на сектор ПКП и РУ-Гоце Делчев при ОДМВР-Благоевград, беше проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“. В хода на операцията са задържани 6 лица и са извършени претърсвания в 11 обекта, находящи се на територията на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Проверени са жилища и имоти на задържаните лица, а също и 5 автомобила ползвани от тях.

В частен дом, находящ се в град Гоце Делчев, обитаван от 39-годишен мъж е открито помещение, специално пригодено като наркооранжерия. Иззети са:около 13.5 килограмазелена тревиста маса и съцветия, реагиращи положително на канабис и оборудване за отглеждането му. В хода на работата по случая, в друго помещение в жилището,енамерена и иззета около 63 гр. суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала на канабис.

В жилищев Гоце Делчев, обитаваноот 45-годишен мъж е открит около 1 килограмканабис. Иззети са около 131бр. различни по вид и калибър боеприпаси, за които не са предоставени необходимите документи за съхранение и притежание. Намерени са също и парични суми.

В частен дом в Гоце Делчев, обитаван от 37-годишен са иззети: мобилни апарати и документи от леки автомобили. Проверена е къща за гости, находяща се в село Тешево, стопанисвана от лицето, където са открити:около 2.5 грама канабис, пластики от СИМ-карти и мобилен апарат. Проверена е и втора къща в селото, стопанисвана същия,като от тамполицейските служители са иззели около 1 килограм суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис.

От частен дом на 31-годишен, находящ се в с. Мосомищеса изети:лаптоп, мобилен апарат, СИМ карта, флаш памет и електронна везна.

Действията на полицейските служители са продължили на територията на с.Гърмен, където в бивша стопанска сграда, стопанисвана от 35-годишене открито специално пригодено помещение за наркооранжерия. Иззети са около 47 грама зелена тревиста маса, пластмасови кофички, чаши от кафе със засадена зелена тревиста маса иоборудване за отглеждането й. Иззети са също и мобиленапарат, СИМ карта, лаптоп ифлаш памет.От полицейските служители в селото е проверена и къща, обитавана от лицето,катое намерено и иззето оборудване за отглеждане на канабис и мобилни апарати.

В хода на специализираната полицейска операция, в землището на с. Пирин са открити положени да се сушат около 30 бр. канабисови насаждения. По случая е образувано досъдебно производство.

Работата продължава.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *