Топ теми

Акция дрога в Благоевград, Сандански и Петрич, шестима са задържаните

Акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

На 14.10.2020 г., от полицейски служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Благоевград, е извършена проверка на къща в гр. Симитли. В момент на изрязване на съцветия от клоните на канабисови растения са задържани 45-годишен мъж и две жени на 40 и 68 години от гр. Симитли и 31-годишен от с. Самуилово, общ. Петрич. В дворно място, прилежащо към къщата са открити засадени три растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 5,3 килограма, а при претърсване на жилището са намерени и иззети: полиетиленов чувал, съдържащ 1,2 килограма канабис, пликче с 2 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, полиетиленов плик, съдържащ около 200 грама сухи съцветия, също реагиращи положително на канабис, положени да се сушат клони със съцветия, реагиращи положително на канабис с общо тегло около 6,1 килограма и електронна везна с остатъци от канабис по нея. В хода на работата по случая е претърсено и жилище в гр. Благоевград, обитавано от 31-годишния от с. Самуилово, като са намерени и иззети около 3,9 грама канабис и електронна везна. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления свързани с наркотици в учебните заведения и около тях, около 12:00 часа на 14.10.2020 г. в района на учебно заведение в гр. Сандански е намерено и иззето топче от прозрачно фолио, съдържащо около 1,21 грама канабис. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 13-годишен младеж от града.

На 14.10.2020 г. в района на ул. „Т. Александров“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е извършена проверка на 48-годишен благоевградчанин, у когото е намерена и иззета около 0,7 грама тревиста маса, реагираща положително на марихуана. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.                     

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *