Акция дрога в Пиринско! Двама благоевградчани сред задържаните

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества.

На 16.01.2020г. около 17:30 часа в гр.Благоевград е извършена проверка на 21-годишен благоевградчанин, като у същия е намерено и иззето полиетиланово топче, съдържащо около 0,3 грама бяло, прахообразно вещество. След направен полеви тест, същото е реагирало положително на кокаин.  Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17.01.2020г. около 14:00 часа в района на гр.Благоевград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград, е извършена проверка на 25-годишен от Благоевград. У лицето е намерена и иззета около 1 грам суха, тревиста маса, реагираща положително на марихуана. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 18.01.2020г., от полицейски служители на РУ-Банско, е извършена проверка на стая в частен дом в гр.Банско, обитавана от 34-годишен мъж от гр.София. Намерена и иззета е около 0,33 грама тревиста маса, реагираща положително на марихуана. 34-годишният е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена РП-Разлог. На същата дата е извършена проверка и на 27-годишен мъж от с.Ясен, общ.Плевен, у когото е намерена и иззета около 2,4 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис, а при претърсване и изземване в апартамент в гр.Банско, обитаван от същия са намерени: около 2 бр. мобилни апарати, електронна везна,  и около 51 бр. полиетиленови пликчета. В близост до автомобила на лицето, паркиран в паркинг на кооперацията, в която живее са намерени и иззети: около 28,10 грама кокаин, около 9,64 грама екстази и около 15,5 грама канабис. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *