Топ теми

Акция дрога в Пиринско! Има много задържани

Акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

На 09.10.2020 г. в обезлесен участък в землището на с. Сенокос, общ. Симитли, от криминалисти при ОДМВР-Благоевград, в момент на изрязване на около 11 бр. засадени тревисти растения са задържани двама мъже на 21 и 37 години от гр. Симитли. След направен полеви тест, растенията са реагирали положително на канабис с общо тегло около 11,4 килограма. По случая е образувано досъдебно производство.

На 09.10.2020 г., от полицейски служители на РУ-Разлог, е извършена проверка на жилище и прилежащи към него постройки в с. Палатик, общ. Белица, обитавано от 40-годишен от селото. В прилежаща към дома дървена барака са намерени пистолет и около 6 бр. патрони, за които не са предоставени необходимите документи за съхранение и притежание, а в дреха на лицето е намерена и иззета е около 8,5 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Образувано е досъдебно производство.

В хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления свързани с наркотици в учебните заведения и около тях, на 09.10.2020 г. в района на учебно заведение в гр. Петрич е извършена проверка на 26-годишен от града, у когото е намерена и иззета около 1,38 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. При последваща проверка на жилище, обитавано от него са намерени и иззети електронна везна и около 9,10 грама канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. На същата дата в стая на студентско общежитие в гр. Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е задържан 20-годишен от гр. Перник, у когото е намерено и иззето пликче, съдържащо около 0,33 грама суха, тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. В хода на специализираната операция, на 10.10.2020 г. около 21:00 часа в двора на учебно заведение в с. Корница, общ. Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ- Гоце Делчев са задържани  двама мъже на 19 и 25 години от селото. У 25-годишния са намерени и иззети  около 0,63 грама амфетамин и около 0,13 грама канабис, а у 19-годишния – 0,43 грама марихуана.

За случаите са уведомени компетентните прокуратури. Работата продължава.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *