Акция “Зима” продължава! Погнаха велосипедистите и каруците

Продължава акция „Зима” на пътя. Сега тя се фокусира върху велосипедистите и каруците.

В центъра на София движението на каруци по правило е забранено.

Велосипедистите ще трябва да внимават дали имат светлоотразителни жилетки и монтирани звънци. Оказва се, че много от тях пропускат да спират и да слизат от колелата си на пешеходки пътеки, а това подлежи на санкция. Глобата е 20 лева. 10 лева е санкцията, ако са на велосипед без светлоотразителна жилетка.

„Има специални правила за тяхното движение. Много често те ги пренебрегват, смятат, че са безнаказани, а това не е така. Всички знаем, че например по тротоарите и през пешеходните пътеки водачите на велосипеди са длъжни да преминават, бутайки велосипеда, защото тогава те се превръщат в пешеходци”, заяви Мария Ботева от „Пътна полиция”, цитирана от bTV.

Забранено е движението на пешеходци, велосипедисти и каруци по магистралите, припомнят още от „Пътна полиция”.

Истинският фокус върху пешеходците и поведението им на пътя започва след 10 ноември. Ще се следи основно за пресичане на червено или неправилно пресичане на кръстовища. След 15 ноември „Пътна полиция” ще се фокусира върху оборудването на колите за зимата. Гумите трябва да са с грайфер над 4 мм, а течността за чистачки трябва да е съобразена с ниските температури, които предстоят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *