HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Акция „Респект” в ромската махала в Дупница!

Полиция и жандармерия окупираха и тарашиха къщи вчера по обяд в ромския квартал на Дупница “Гиздова махала”. Задържан е само един мъж, който е от Кюстендил и отскоро се е заселил в квартала. Ромите се изпокриха по домовете си, те не знаеха каква е причината за такова голямо полицейско присъствие. Изненадани бяха и тарторите в ромския квартал, които също бяха в неведение каква е причината там да гъмжи от униформени.

Източник от полицията издаде, че полицейското нашествие в квартала е за респект – ромите да усетят, че има власт и закони в тази държава. Не може по цели дни и нощи да ехти музика, от мощни тонколони, която пречи на хората в жк “Бистрица“, където живеят близо 15 000 души. През миналата седмица са подадени 12 сигнала в РУП – Дупница от граждани, които се жалвали от кънтящата музика, идваща от ромския квартал. Дванадесет пъти полицейска патрулка е ходила на място да предупреди празнуващите да намалят децибелите на тонколоните. Ромите намалявали музиката пред полицаите и след като си тръгвали, я пускали още по-високо.

Само преди няколко дни на кръгла маса седнаха шефът на полицията в Дупница Борислав Динев, зам. кметът по социалните дейности в общината Крум Милев и ромски лидери и се договориха да се спазва редът в ромския квартал. Както вестник “Струма” писа, тогава беше взето решение медиатори и лидери да водят беседи с ромите да празнуват с по-тиха музика в рамките на допустимото.

Очаква се днес отново да има полицейско присъствие в ромския квартал за респект.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *