Акция „Симеонов”! Здравни инспектори започнаха нощни проверки за шум от заведения с открити площи в Благоевград

Здравни експерти от Регионалната здравна инспекция в Пиринско започнаха проверки за шум от увеселителните заведения в Благоевград. „Контролът е превантивен, с предприетите мерки в момента уведомяваме собственците на заведения, които са с открити площи и ги използват като лятна градина през този сезон, че влиза в сила забрана за озвучаване между 23,00 часа и 8,00 часа, като досега забраната беше до 07,00 ч.”, поясни началникът на отдел „Държавен здравен контрол“ инж. Йорданка Янчева. Тя допълни, че проверените обекти на територията на Благоевград само за една вечер са пет, всички са с открити площи.

„Общоизвестно е, че шумът оказва неблагоприятно въздействие върху човешкото здраве, това налага да се осъществява контрол върху нивото му в населените места. След 23,00 часа собствениците се задължават да спазват действащата нормативна уредба за шума”, каза инж. Янчева.

Предстои последващ контрол с проследяване на предписанията на здравните инспектори за спазване на определените показатели. Текущи проверки се осъществяват по жалби на граждани, като се извършват измервания.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *