АЛАРМА! Жестока атака от НАП със законови промени и глоби удря компютрите, не отваряйте!

Поредна вълна от опити за измама от името на Националната агенция по приходите (НАП) стана факт.

Става въпрос за опити на нагли хакери да заразят с вируси наивни потребители чрез изпращане на съобщения по електронна поща – и то в момент, в който данъчни инспектори правят усилени проверки за декларирани касови наличности, пише Блиц.

Както и в предишни случаи, в текста на съобщението се посочва, че трябва да бъде отворен прикачен zip файл, за да се запознае получателят със законови промени, касаещи данъчни декларации. В бодито на текста е написано, че ако не се запознаете с прикачения файл, рискувате глоба от 500 до 3000 лева при първо нарушение и от 1000 до 6000 лева при повторно нарушение.

Точният текст гласи: Все повече са фирмите с липсващи пари в касите, които по счетоводство са налични Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според счетоводните данни би трябвало да са налични, стават все повече в хода на …

“Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв.

При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000”. По-внимателен поглед относно подателите на съобщенията обаче разкрива измамата. Подателите са “японци” – например [email protected]; [email protected] и [email protected] Многократно от НАП предупреждават, че такива обявления не се пускат по електронната поща от агенцията.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *