Топ теми

Александър Манолев отказа номинацията за транспортен министър с думите: Оттеглям се заради “съшити обвинения” и провокации

„Искам премиерът Бойко Борисов да оттегли номинацията ми за поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията”.

Това заяви на брифинг в Министерския съвет Александър Манолев, който досега заема поста заместник-министър на икономиката и бе номиниран за креслото на Ивайло Московски.

Манолев мотивира искането си да не е министър на транспорта заради „съшити обвинения” и провокации срещу него.

“Ясно ми е, че освен мен се атакува и кабинета”, каза Манолев. Той каза, че твърденията били съшити и имал доказателства в противна посока. Манолев се пита защо точно сега са решили да съшиват подобни твърдения. Той е заемал високи постове като зам.-министър на транспорта, шеф на Агенцията за метрология, зам.-министър на икономиката, но тогава не е бил атакуван. “Практичен човек съм”, заяви той, – Имах открит мъжки разговор с премиера Борисов и с вицепремиера Валери Симеонов”.

Манолев заяви още, че му предстои среща с адвокати, за да предприеме контрадействия. Каза още, че не е решил дали ще подаде оставка като зам.-министър на икономиката. Не искал да взима решение под въздействие на емоции, искал да си отговори на редица въпроси и тогава да действа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *