Топ теми

Алис Купър продава на търг произведение на Анди Уорхол

Платно на Анди Уорхол, намерено преди години в гаража на рокаджията Алис Купър, може да се превърне в най-скъпото произведение на изкуството, продавано някога в Аризона, информира БТА.

Музикалната легенда, която има дом във Финикс, Аризона, обяви вчера, че ще продаде на търг платното “Малък електрически стол”. Творбата ще бъде предложена за продан на 23 октомври на търг, организирана от галерия “Ларсън” в Скотсдейл. От галерията изчисляват, че могат да получат за нея между 2,5 милиона и 4,5 милиона долара.

“Малък електрически стол” е част от серията “Смърт и Бедствие” между 1964 и 1965 г. Уорхол често събира изображения от вестници и списания, от които черпи творческо вдъхновение. Сред тях са изображения на електрическия стол.

Алис Купър казва, че творбата му е подарена през 70-те години на миналия век от тогавашната му приятелка, която е била близка с Анди Уорхол.

Шок рокаджията също така планира да покаже платното пред публика. Собствениците на галерията казват, че ще дарят част от средствата на организацията с нестопанската цел на Купър, “Солид Рок”, чиято цел е да запознава тийнеджъри с музика, танци и други форми на изкуство.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *