Алкохолът вреди на кожата! Ето какви следи оставя върху вашата красота

Дори и да не сте от хората, които пият редовно, няма как да избягате от уврежданията, които алкохолът нанася на кожата. За никого не е тайна, че честата му консумация крие риск от редица здравословни проблеми, но невинаги се замисляме за следите, които оставя и върху красотата на кожата.

А ето и кои по-точно са те.

1. Преждевременно остаряване на кожата

Едва ли мислите за това, когато се наслаждавате на питие в приятна компания. Но дори и да утолява жаждата, алкохолът всъщност дехидратира организма.

Излишната токсичност, която се натрупва в него, отнема от кожата естествената влага. Последствията са фините линии и бръчките, които са по-често срещани сред редовно консумиращите алкохол.

2. Води до поява на пъпки

Тук не става дума за акне. Разбира се, тези, при които състоянието е хронично, алкохолът ще го влоши. Но дори да не страдате от акне, честата консумация на алкохол може да повиши налягането във вените по лицето, което да доведе до спукани капиляри или поява на пъпки.

3. Кожата изглежда бледа

От всички вреди, които алкохолът нанася върху кожата, това е най-лошата – той я лишава от витамин А, който е от съществено значение за нейното възстановяване.

Този витамин помага при образуването на нови клетки и отстраняване на мъртвите от лицето. Липсата на витамин А означава кожа без блясък и цвят.

4. Лицето ви се подува

Основната грешка, която мнозина правят, е че не пият достатъчно вода с алкохола, за да се отърват от токсините в организма или да възстановят изгубената влага. Прекомерното количество алкохол лишава кожата от жизненоважни хранителни вещества, електролити и течности, като същевременно я „запълва“ с токсини, което прави лицето да изглежда подуто.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *