Ало измамници паднаха в капана на ченгетата

На тел. 112 е получен сигнал от мъж от Ахелой, че е станал жертва на телефонна измама по схемата “Залавяне на рекетьори”. Човекът предал 2 хил. лв., на измамниците. По случая в РУ- Поморие е образувано досъдебно производство.

Жител на Айтос също сигнализирал, че бил измамен по телефона по схемата “оказване на помощ на полицията”. От него са взети 1 365 лева и 16 грама златни бижута. По случая е образувано досъдебно производство в РУ- Айтос.

След координация с ГДНП е направена организация със служителите от ОД на МВР в Бургас, Русе и Шумен. Операцията е реализирана на 21 септември. Униформените установили, че става въпрос за двама криминално проявени мъже от Бургас – С.С. на 62 г.и К.С. на 44 -годишна възраст. По-възрастният мъж бил в ролята на куриер/муле, а по-младият бил негов помагач.

Двамата мъже са хванати на изхода на Шумен, пътувайки в посока Русе. При залавянето им, у тях са намерени 16-те грама златни накити и парите от измамата в Айтос, както и част от сумата от измамата в Ахелой. Полицаите са открили и мобилните телефони, с които са извършени измамите. В процеса на разследването станало ясно, че че физическия извършител на измамите е С.С. и парите от измамата е трябвало да бъдат предадени в Русе.

62-годишният бургазлия е за постоянно в ареста по искане на прокуратурата в Айтос.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *