Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

АМЕРИКАНСКА МЕЧТА! 10-годишната благоевградчанка Люси Сивикова на обучение в САЩ за холивудска звезда, майка й Цветомира Съботинова ходи на уроци за родители

10-годишната благоевградчанка Люси Сивикова е в трескава подготовка за снимки в Холивуд. Малката чаровница ходи на уроци по актьорско майсторство и моделинг в Агенцията за таланти на Джон Казабланка в САЩ.

Както „Струма” писа, миналото лято тя спечели кастинг за деца в Атланта с песента „Вяра” на Стиви Уондър, докато гостуваше на баба си и дядо си, известните в миналото музиканти Люси и Христо Съботинови, а сега започна същинското й обучение. Паралелно с нея на уроци тръгна и нейната майка д-р Цветомира Съботинова, която независимо че има богат професионален опит като гл. асистент по пиано във Факултета по изкуствата на ЮЗУ, е и преподавател в частно музикално училище в Благоевград, преминала е и през американската школа за мотивация на малките таланти.

„Родителите трябва да притежават задължителни  умения по време на обучението на децата. Учат ни как да се държим с тях и по време на кастинги, с какво да са облечени, с какво да се хранят, какъв режим да спазват,  какво да говорят и как да го кажат. Всичко е издържано до най-малките детайли, останах приятно изненадана”, разказа Цветомира Съботинова.

И ако това са уроците за родителите, то какви ли са за децата таланти, които се обучават за холивудски звезди? „Учат ги как да се държат на сцената. Карат ги сами да си пишат резюме и след това да го изговарят артистично с дикция. Самите деца измислят етюди и ги разиграват помежду си на място. Стимулират ги да са креативни, всичко е под формата на игра. Имат домашни и пишат по време на часовете кратки есета – какви искат да станат и защо. Надъхват ги много, да бъдат със самочувствие и уверени. Учат ги как да бъдат звезди“, добавя майката на талантливата Люси.

Тя се уверила, че в Америка може да тръгнеш от нищото и да бъдеш звезда. „Има много възможности, ако си упорит. А в България дори и да си добър, не можеш да се реализираш и да изкарваш пари с изкуство”, със съжаление казва Цветомира Съботинова.

Засега тя се наслаждава на шоуиндустрията в Америка и след като разгледали студиата на Уолт Дисни, заедно с музикалното си семейство – дъщерята Люси, сина Димитър, който свири на барабани, и мъжа й – китариста Станислав Кайчев, направили блестящо представяне в едно от рок училищата. Люси празнувала с новите си приятели и рождения си ден със страхотно артистично парти. Дали ще остане там да продължи американската си мечта, или ще прави кариера на българска сцена, бъдещето ще покаже.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *