Аметистът гони стреса през лятото

Лятото е времето, в което хората тръгват на почивка, разпускат на плажа с коктейл в ръка и се забавляват с приятели в парка. Този сезон обаче не носи положителни емоции на всички. За някои това е сложен период, съпроводен с депресия и стрес.

Понякога самотата или самото планиране на пътуването и събирането на багажа, могат да допринесат за излишни нерви и напрежение. Отделно покачването на температурите създава допълнителен дискомфорт.

Релаксът е един от начините да елиминираме стреса. Освен него обаче има и други начини, с които да привлечем повече положителна енергия. Например с използването на кристали. Аметистът е един от най-употребяваните за тази цел. Минералът с лилав цвят има всеизвестни терапевтични свойства. Той помага за намаляване на главоболието, стреса, елиминира болката в мускулите и гони тревожността.

Как камъкът управлява емоциите ни?

Магнитните бури и високите температури могат да повлияят негативно на хора с по-слаби нерви и да предизвикат избухливост, сърцебиене, топли вълни и раздразнителност. Камъкът се използва като естествен стабилизатор на настроението, защото излъчва силни вибрации. 
Като украшение в дома или бижу, минералът намалява негативните емоции като страх, гняв, скръб. Поставяйки го в определено помещение, ние може да трансформираме енергийното поле. Неслучайно го наричат камък на мира и равновесието.

В миналото будистките монаси са използвали аметист, за да се съсредоточат и медитират. Смята се, че той стимулира и същевременно успокоява 5-а сърдечна чакра и 7-а теменна чакра. Чисто от физическа гледна точка, аметистът помага при главоболие и мигрена. Дори някои хора го слагат директно върху слепоочието си, когато изпитат напрежение в тази област.

В наши дни кристалът носи спокойствието в дома. Положителните му вибрации карат хората да бъдат по-търпеливи и притъпяват стреса, заради който често избухват от най-малкото нещо. Тъмнолилавият аметист засилва интуицията и стимулира духовността.

Друго полезно свойство на камъка е, че намалява електромагнитното напрежение. Затова може да го поставяте в близост до електрически уреди като компютри, мобилни телефони, таблети, телевизори и други.

Аметистът трябва да се носи под формата на гривна или на врата – като висулка. Така той помага в най-голяма степен при стрес и увеличава положителната енергия. Друг вариант е да имате малко камъче от него в джоба или раницата/чантата всеки ден. Кристалът може да се мие във вода или да се чисти с вода и морска сол.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *