HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ананасът повишава тестостерона при мъжете

Ананасът е сочен плод с приятен вкус, подходящ е за директна консумация или приложение в разнообразни летни десерти. Освен че е на особена почит и повечето хора го обичат, плодът е и много полезен за мъжете.

В човешкото тяло нивата на магнезий и витамин В се понижават по естествен начин с напредване на възрастта. Редовната консумация на плода може да противодейства на тези процеси, водещи до минерални и витаминови дефицити, а намиращите се в плода тиамин, калий, рибофлафин и антиоксиданти поддържат и подобряват функциите на сърцето и мозъка.

Научно изследване, публикувано през 2009 в Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, разкрива, че ананасът съдържа отлични количества магнезий и цинк. Те могат да бъдат от полза на мъжете, страдащи от занижени нива на тестостерон.

Най-лесно различимите белези на ниския тестостерон при мъжете са: депресия, липса на енергия, ниско либидо и нерядко – еректилна дисфункция. В някои случаи се налага назначаването на хормонална терапия със синтетичен тестостерон.

Въпреки това приемът на храни, доставящи помощни градивни елементи за синтезата на собствен тестостерон в комбинация с усилена физическа активност, са по-препоръчителни, особено при по-млади мъже. Те могат да постигнат същите резултати по естествен път, като се избягват страничните ефекти на тестостероновата терапия.

Мъжкото тяло има необходимост от набавянето на близо 400 мг магнезий и 40 мг цинк, като само една порция от 150 грама пресен ананас му доставя близо 10% от тези количества.
Изобилието на бета-каротен, витамин С, фолиева киселина и мед – съединения, подсилващи плодовитостта както при мъже, така и при жени, правят плода особено подходящ за включване към хранителния режим на двойки, желаещи да се сдобият с дете.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *