Ананиев за отмяната на запори за фирми на Божков: Хората от НАП не са некадърни

„Нито са некадърни хората, които работят в териториалната дирекция на Националната агенция по приходите (НАП), нито материалите, които са подготвили са били с пропуски и неверни неща“. Така министърът на финансите Кирил Ананиев коментира решението на Софийския административен съд, с което преди седмица бяха вдигнати три запора върху имущество на фирми на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, предаде БГНЕС.

Министър Ананиев взе участие в петъчния парламентарен контрол, където, по настояване на опозицията, предостави информация за постигнатата събираемост на дължимите такси от хазартния бизнес за периода 2015-2019 г.

Депутатът Румен Гечев обаче настоя министърът да обясни как се е стигнало дотам съдът да приеме, че запорите са били „наложени механично“, а директорът на НАП-София не е имал нужните доказателства за тях. “Или са некадърни, или нарочно са допуснали това”, предположи народният представител.

„Въпрос на съдебно производство. Водят се дела. Така е решил съдът, така е разпоредил. Не мога да обвинявам колегите си за нещата, в които ги обвинявате вие. На базата на дейността на териториалните дирекции на НАП съществува и се издържа целият публичен сектор“, отговори министър Ананиев.

От трибуната на парламента той похвали подразделенията на приходната агенция и подчерта, че всяка година увеличават постъпленията, предназначени за финансиране на бюджетния сектор.

„И тази година, в условията на пандемия, те отново се справят блестящо. Некоректно е да обвинявате колегите от НАП“, обърна се още той към депутата Румен Гечев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *