Ангелов не е доволен от темповете на ваксинация, обмисля отпушване с 4-та фаза

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов изрази своята неудовлетвореност от бавния темп на ваксиниране в страната. По думите му не е човешко да идват само 70% от дадена група хора идват да се ваксинират, след като са заявили участие.

Като недобра практика той посочи, че някои лекари съветват пациентите си да не бързат с ваксинирането срещу COVID-19. “Обмисляме отпушване на ваксинирането и в 4-та фаза, не е човешко да чакаме човек да се ваксинира и той да не идва. Има лични лекари, които съветват пациентите си да не бързат да се ваксинират”, сподели проф. Ангелов.

Според него, ако се ваксинират и 70% ще бъде осигурен нормален начин на живот, а една от пречките за по-бърза имунизация срещу коронавируса като в останалите европейски държави е недоверието към институциите и в частност здравните власти.

Министърът обяви, че в края на този месец или в началото на следващия ще пуснат електронен регистър, за да може всеки да си избере в кой часови диапазон и ваксинационен център да се имунизира.

“Няма натиск върху лечебните заведния във Враца, Видин или Монтана. Темпът на ваксинациите не е добър по различни причини. В хладилниците и в 3-те регионa няма останали количества ваксини, разпределя се само Оксфордската”, обясни той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *