Ангелов: Очакваме първият ваксиниран българин да бъде на 27 декември

“Първата пратка ваксини, която пристига ще бъде символично количество. Искaме да покажем че в Европа всички държави членки ще направят ваксинация на различни категории на населението.” Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.  

По думите му медикаментът у нас ще бъде пренесен в няколко от фризерите, поставени в РЗИ-тата. “Най-вероятно едновременно ще започне ваксинирането в три големи града”, заяви той и допълни: “Очакваме първият ваксиниран българин да бъде на 27 декември. Имам готовност и аз да съм първия ваксиниран”.

Министърът беше категоричен, че с това действие се цели да се покаже, че ваксината е безопасна. “Вярвам в нея и във ваксинирането като цел и като достижение на науката, благодарение на което ние ще преборим тази инфекция”, подчерна проф. Ангелов. 

Запитан за заповедта за приравняване на резултатите от антигенните тестове с PCR тестовете, той коментира: „Възникването на новия щам малко ни разколеба. Трябваше ни малко време, за да проучим всички известни факти. Сега моите колеги казаха, че няма има проблем при отчитане с антигенните тестове. Днес до края на деня се очаква заповедта”. 

И допълни: „Веднага след като тя влезе в сила те ще започнат да се отчитат в статистиката”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *