Ангел Джамбазки с коментар за Пхенян: Оставете тия хора, които чукат по едни кюнци и смятат, че имат ракети

Редица западноевропейски държави имат законодателство, което пречи на предприемачите от Източна Европа да имат висок стандарт. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки. Ние искаме да спрем тази практика. Защото логиката на ЕС е единен пазар, а този единен пазар на нас ни струваше много. Защото докато тук няма добър бизнес, младите хора бягат от страната.

“Това е отговор на фалшивата теза на Макрон, който всъщност е френски протекционист”, добави Джамбазки.

В студиото коментар направи и икономистът Владимир Каролев. “Не е възможно с административно решение да забогатее една нация. Факт е, че ние винаги сме били с едни от най-ниските минимални работни заплати в Европа”, заяви на свой ред анализаторът Каролев.

Джамбазки отбеляза, че дебатът в цяла Европа е защо има такава голяма разлика между отделните страни. Той изтъкна, че Западна Европа подкрепя своите страни за сметка на тези от Източна Европа. Пример – превозвачите от Западна Европа, които пречат на българските. “Ако ще има конкуренция, нека да бъде за всички”, отбеляза евродепутатът. Той посочи и пример с Маришкия басейн, в който е застрашен поминъкът на местните хора. “Това е лобизъм, срещу който ние възразяваме”, заяви Джамбазки.

Според него трябва да има българска дългосрочна и трайна политика в това отношение. “Свободата на придвижване на хора, стоки, капитали, идеи – това е ценното и върху това трябва да се работи”, отбеляза евродепутатът.

Гостите в студиото коментираха и актуалната тема – напрежението след поредния ядрен опит на Северна Корея. “Оставете тия хора, които чукат по едни кюнци и смятат, че имат ракети”, заяви Джамбазки.

“Да, те севернокорейците бяха ходили до слънцето преди време”, допълни Каролев.

 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *