HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Англичанин предизвика лавина в Пирин планина, по чудо оцеля

Английски сноубордист предизвика лавина и за малко да загине затрупан от снежната маса. В понеделник по обяд младежът  излязъл от ски зоната и отишъл да прави екстремно спускане със сноуборд по  улеите в местността Ечмище, под връх Тодорка, съобщава “Труд”.

Предизвикал лавина, снежната маса го повлякла, но за късмет не го затрупала, а отнесла само борда му. Уплашеният чужденец подал сигнал на телефон 112. Над 10 спасители поели към мястото на падналата лавина. Открили местонахождението на англичанина към 15,00 часа.  Спасителите извикали  хеликоптер от София, който обаче заради силния вятър, не е успял да закачи и измъкне туристът.

Заради това се наложило спасителите с риск на живота си да влязат в лавиноопасния район. С помощта на въжета и лебедка младежът е измъкнат от опасното място.

Той е получил контузия в таза, адекватен е и контактен, но измръзнал. Спасителите транспортирали пострадалия  към базата. Но преходът е труден и това забави връщането на англичанина с няколко часа, разказаха от ПСС-Банско.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *