Англия се готви за строг “Ковид зимен план”

На 2 декември ще изтече втората пълна карантина, но Англия се готви за по-строга тристепенна система от локални ограничения срещу COVID-19, съобщиха от британското правителство, предаде БНР. 

Очаква се премиерът Борис Джонсън да изложи пълните си планове в понеделник пред депутатите в парламента. Те ще включват подробности като как семействата ще могат да се виждат с членове на други домакинства по време на Коледа.

От “Даунинг стрийт” посочиха, че повече райони ще бъдат поставени в по-висока степен на местна карантина, за да бъде контролиран вируса. 

Все още не е ясно как точно ще бъдат променени ограниченията, но пълните подробности преди излагането на т.нар. “Ковид зимен план” ще бъдат уточнени на извънредното неделно заседание на кабинета. В някои райони мерките ще останат същите както преди налагането на пълната карантина. Повечето очаквания са обаче, че на много места степента на карантината ще бъде повишена.

Новата система ще бъде гласувана в парламента. Това бе обещанието на Борис Джонсън в случай, че се налагат още ограничения след приключване на пълната карантина. 

В същото време десетки бяха арестувани в събота по време на протести срещу пълната карантина в Ливърпул, Лондон, Борнемут и Базилдън. Има ранени сред протестиращите и полицаите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *