Анджелина Джоли със съвети към жените, страхуващи се от насилие

Актрисата и режисьор Анджелина Джоли говори пред британското издание на списанието „Harper’s Bazaar“, за да даде съвет на жените, които се страхуват да не станат жертви на насилие по време на празниците.

Тази година сексуалното и домашно насилието драстично се увеличи поради карантината. Според данни на UN Women, през последната година над 200 милиона жени и момичета са били малтретирани от близки и по-малко от 40% от жените са докладвали за това или са потърсили помощ.

„Говорете с някого. Опитайте се да намерите съюзници. Поддържайте връзка при спешни случаи. Например можете да съгласувате код с приятел или член на семейството, който да им каже, ако сте изправени пред спешен случай. Започнете да изграждате мрежа и да трупате знания. Тъжно е да се каже, но не можете да предположите, че всички ваши приятели и семейство винаги ще искат да ви вярват и да ви подкрепят. Често помагат непознати. Или други жертви, групи за подкрепа или религиозни групи. Преди всичко бъдете внимателни. Само вие наистина знаете опасността, в която се намирате, и докато не намерите подкрепа отвън, може да се чувствате съвсем сами“, каза тя.

„Ако смятате, че някой, когото познавате, може да бъде уязвим по този начин, опитайте се да останете близо и да присъствате в живота му. Ясно кажете, че сте до нея. Друго нещо, което всички можем да направим, е да се образоваме. Научете за домашното насилие. Разберете как травмата засяга нашето здраве и може да доведе до биологични промени, особено при децата. Приемете тези въпроси сериозно“, казва още в заключение Джоли. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *