Андон Тодоров: Ще позволят ли благоевградчани още 4 години да ги управлява шайката клиентелисти и схемаджии!

Знам как да пратя Насо Зарята на топло

След три дни благоевградчани и живеещите в околните села ще изберат своя кмет, този, който през следващите четири години ще решава как ще се развива и как ще изглежда общият им дом. И както за едно семейство е важно членовете му да имат доверие на главата и да го подкрепят, така и за общината е важно кметът да не е изгубил доверието на гражданите си.

А трябва ли да се гласува за трети път такова доверие на човек, който за два мандата е показал, че дадената дума за него нищо не значи, че обещанията си остават само декларативни намерения, че визията е по-важна от съдържанието, а законите и правилата важат само за тези, които имат глупостта да ги спазват?
Почти изтеклата вече предизборна кампания ясно показва кои са били ползвателите на облагите от досегашното управление. Те, естествено, са доволни от статуквото и ще направят всичко да го запазят. Клиентелистите от досегашния ОбС на Благоевград вече подписаха меморандуми за подкрепа на Атанас Камбитов, псевдоземеделци, псевдодемократи и псевдосиндикати чинно се наведоха и целунаха ръката, която ги храни вече два мандата. Но къде са гражданите, това ли искат те, още четири години загубено за града време, още четири години лапане за шепа съглашатели и Терминал 2 за останалите?! За да има промяна, е нужен кураж, мъжество и активност.

Аз водя тази битка от доста време, подал съм десетки сигнали в прокуратурата и до компетентните органи, и имам още доказателства за престъпления по служба и лично облагодетелстване на Атанас Камбитов. Цял мандат гражданите не можаха да видят очите му в кметския кабинет, за да поставят директно проблемите си, защото обявеният приемен ден на практика не съществуваше. Нека в дните преди вота благоевградчани да се запитат искат ли отново да ги управляват столичани в повече, защото кметът Камбитов, както и голяма част от екипа му, бързаха всеки ден да се приберат в София, където е домът им, и не ги интересуваше какво се случва в Благоевград? Искат ли да ги управлява кмет, който няма доблестта да се изправи като мъж и да отговори на поставяните неколкократно от мен логични въпроси: с чии пари зареждат бензин в колите си той, двама от заместниците му, а от началото на тази година и главният архитект?!

Благоевградчани имат право да знаят още с колко пари той влезе в политиката и колко са имотите и спестяванията му сега. Как той и останалите “екскурзианти” от екипа му си покриват месечните разходи, като простата сметка сочи, че работят само за пътните, ако разчитат на заплатата. Хората искат да знаят и как самият Камбитов се издържа със заплатата, от която след запор на съдия-изпълнител за фалит на фирмите си получава само 816 лв. Как с тези пари успява да плаща и на бившата си жена всеки месец хиляди левове, за да мълчи и да не разкрива тайните му?! Как след фалита на фирмите му само с “честен труд” и с една заплата успя да натрупа състояние, да кара маркови автомобили за стотици хиляди, да живее в луксозна къща в баровски столичен квартал? Добре е да обясни и за благосъстоянието на близките му и свързаните с него лица, в това число и “дясната му ръка” Ивайло Благов-Кучката.

Благоевградчани още чакат Камбитов да отговори верни ли са приказките, че прибира 10% от печалбата на фирмите, които печелят общински обществени поръчки, и 50 % от общата сума на големите поръчки? В цялата община се говори, че инвеститорите бягат от Благоевград и предпочитат да открият работни места в Симитли или други съседните общини, защото тук им се търси процент.

Мълчанието на Камбитов е показателно. Той мълчи и за скандала със строежа на “Кончето”, за връзката с кумеца си и бивш зам. кмет по строителството и незаконния строеж там. Сериозните закононарушения, които са направени, вече се разследват от органите по мои сигнали! Камбитов и екипът му източват от хазната на Благоевград 350 000 лв. на година за екскурзии в чужбина и хората искат да знаят каква ни е ползата от тях, но няма кой да обясни!

Сигналите ми не са безпочвени и вече има определения на прокуратурата за повдигане на обвинения срещу Камбитов за злоупотреба с власт. Знам как да пратя Насо Зарята на топло. Моментът за промяна е дошъл, гражданите да решат искат ли кмет, който се крие зад служителите и заместниците си, за да реди схемите си, или ще имат куража да излязат в неделя и с гласа си да сложат край на ерата “Камбитов”?!

АНДОН ТОДОРОВ, кандидат за кмет на Благоевград от Коалиция “Партия на зелените” – “Воля”

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *