Андрей Новаков и Даниела Савеклиева започват оздравяването на структурите на ГЕРБ в Пиринско с ежеседмична обиколка на всяка от 14-те общини

Новият областен председател на ГЕРБ – Благоевград Андрей Новаков започва оздравяването на партийните структури в областта с ежеседмична обиколка на всяка от 14-те общини. Заедно с административния секретар на областното ръководство Даниела Савеклиева в рамките на 40 дни, считано от днес, те планират да се срещнат с общинските ръководства на ГЕРБ в областта и на място да изковат с тях стратегията за оздравяването на ГЕРБ, разширяване на членската маса и отсега да започнат подготовката за следващите парламентарни избори. Срещите ще са в петък, събота и неделя, когато Новаков си е в България.

Това е било решено на представянето, което бе в петък вечерта при закрити за медиите врати, в присъствието на административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Красимир Велчев, които дойдоха в Благоевград да представят Новаков и Савеклиева, както и новата лидерка на ГЕРБ в Благоевград Росица Димитрова на партийния актив. Срещата продължи точно 3 часа, а според присъствали в залата А. Новаков парирал зародилото се недоволство сред общинските лидери от отдалечеността на местоработата му като европейски депутат, като сам повдигнал въпроса, вместо да чака някой да го пипа как ще съвместява Брюксел с Благоевград.

„Много от вас смятат, че работата ми в Брюксел ще ми пречи, но гарантирам, че ще бъда в областта. Енергия и ентусиазъм не ми липсват, мотивиран съм да работя и съм сигурен, че заедно ще се справим”, декларирал младият евродепутат, който е член на ГЕРБ от 19-ата си годишнина, когато беше студент в Благоевград.

Гореща защита му дали и членовете на Изпълнителната комисия от София. „Андрей Новаков е много активен, израсна много. Ако преди време казвахме за него, че е най-младият евродепутат, сега той се утвърди като един от най-успешните евродепутати, ангажиран с каузи и проблеми, които пряко касаят България”, подчертал Цветомир Паунов.

Д. Савеклиева пък била представена като бившия областен координатор на партията в Благоевград, оглавила я в много труден за структурата период. „Тя успя да я консолидира. Сега ще остане в областното ръководство като административен секретар, защото нейният опит е важен и необходим”, мотивирал назначението й Цв. Паунов.

„В Благоевград, Банско и Сандански бяха постигнати големи резултати, но загубихме кметските избори, което показва, че хората искат промяна. ГЕРБ е първа политическа сила в Благоевградска област, трябва да се затвърди направеното. Когато има едно силно ядро като вашето, добрите резултати са въпрос на време”, вдъхнал надежда на партийците и Красимир Велчев.

Междувременно в събота, на Андреевден, новият областен лидер на ГЕРБ в Пиринско получи изненадваща честитка на стената си във Фейсбук – снимка на млада майка с бебе в ръце. Оказа се, че това е Милена Цанкова от Габрово, която миналото лято родила втората си рожба в габровската болница „Д-р Тота Венкова“ и била настанена на едно от специализираните легла в родилния сектор на болницата, закупени с лични средства от Андрей Новаков.

„В такъв чувствителен и емоционален житейски момент за нас е от значение всичко онова, което допринася за повече топлота, уют и комфорт. Запомнила съм точно това.
Нека бъде все така нестихващ и вдъхновен поривът Ви за добри дела! Небесната закрила на първия сред Христовите апостоли да имате! Пожелавам Ви здраве, сила, търпение и любов! Божията благодат да цари в дома и семейството Ви!“, писала е емоционално Милена.

„Скъпа Милена, тук ти си човекът, който заслужава да чуе благодарности, загдето си дала още една рожба на България. За по-хубав подарък на именния си ден не съм и мечтал.
Св. Андрей да пази цялото ти семейство!“, отговорил й е Новаков. ВАНЯ СИМЕОНОВА


Младата майка М. Цанкова честити именния ден в събота на А. Новаков със снимка, на която лежи на едно от специализираните легла за родилки, които той купил с лични средства

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. само питам?

    А ДЪниелка ще се придружава ли от дядо Краси Велчев, както навремето от Цвък?

    Отговор
  2. Соня

    Е какъв беше смисълът като Савеклиева пак ще се бута ? Не разбра ли, че трябваше да се оттегли след погрома в Пиринско,а не да ни я навирате в лицата пак ?!?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *