HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Анестезиологът д-р С. Караджов, впечатлен от теснолинейката Добринище-Септември, я увековечи в колекция уникални снимки

Анестезиологът д-р С. Караджов от болницата в Разлог направи уникална колекция снимки от подбрани гледки по време на пътуване. Сред най-впечатляващите в колекцията му е теснолинейката, движеща се по трасето от гара Добринище до гара Септември. Запечатаните с камерата кадри д-р Караджов публикува на Фейсбук страницата си и събира много положителни коментари. Той често пътува, защото работи като анестезиолог и в болница в Пазарджик.
“Около нас има много чудесни места и уникални гледки в природата, важно е да може да уловиш перфектния момент”, категоричен е д-р Караджов.
Ето какво разказа той за своето хоби, с което разтоварва от тежката работа и напрегнато ежедневие: “Снимките на теснолинейката са правени на различни места, една от тях е на моста между Якоруда и Юндола, има при село Черна места, както и на прелеза при село Долно Драглище и други. Теснолинейката е голяма атракция и е невероятна, защото е неелектрифицирана и единствената действаща теснопътна жп линия в България. Фотографирал съм как преминава през планината и споделям гледката с приятелите си в социалната мрежа, които не могат да видят тези причудливи гледки. Неслучайно тази линия е известна още като Алпийската железница на Балканите, заради трудния терен и гара Аврамово, която е най-високо разположената на Балканския полуостров”, заключи д-р Караджов.
СЛАВА ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *