Ани Цолова към Васил Иванов: Гнус, дъно, нечистоплътност! Не мога да повярвам!

Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия, наред със свои други колеги, избухна в социалните мрежи след пресконференцията на журналиста Васил Иванов и Слави Трифонов днес, пише Offnews.bg

“Гнус, нечистоплътност, дъно, мръсно, подмяна! Нямам думи! Василе, не мога да повярвам какъв човек си?”, написа във Фейсбук тв водещата.

Иванов днес разказа за конфликта си с шефката в Нова телевизия Дарина Сарелска. Проблемите им започнали през 2015-та г. след местните избори, когато тя му забранила вече да излъчва репортажи със селски кметове и обществени поръчки, разказа Иванов.

Темата в социалните мрежи коментираха и други журналисти на Нова телевизия. Генка Шикерова написа:

ДЪНОТО!!! Мислех си, че просто обичаш да ровиш мръсотията. Мръсотията е част от теб!

Колегата на Иванов от предаването “Разследване” Марин Николов също написа пост във Фейсбук. Николов бе пряко замесен в днешното събитие, след като Иванов излъчи записан разговор между двамата, в който коментират спирането на репортажи.

Васил Иванов добре знае, че в личните ни разговори с него десетократно съм му казал, че по отношение на себе си не виждам цензура в Нова. И многократно съм му казвал, че не съм видял забрана да снимаме обществени поръчки, а само мнение на продуцента, че напоследък не са й интересни. Повтарял съм му десетки пъти, че това не е достатъчно да кажа, че срещу мен е имало цензура. На фона на всичките силни репортажи за обществени поръчки, които сме правили не съм готов да твърдя това. Ако към Васил е имало цензура, аз съм изразил съпричастност в лични разговори между нас, но подчертавам, нямам ясни доказателства за това и не мога да заема публична позиция за нещо, в което не съм сигурен. Казах ти го и на теб в десетките ни разговори, Василе. И това го знаеш. Не ме интересуват записите ти, пускай каквото искаш!

Ето какво написа и разследващият журналист Миролюба Бенатова в социалните мрежи:

Васил Иванов не даде доказателства, че директорът на новините в Нова тв Дарина Сарелска, е изнасяла информация на кмета на Неделино, докато той го разследва. Каза, че в ДАНС са му дали бележка, че Сарелска е къртица, защото е роднина на областния управител от ГЕРБ и е изнасяла на кмета в телефонни разговори информация за хода на разследването. За това твърдение, Васил не приведе доказателства – звук, картина, спрян материал. Факт, неоспорим и видим е, че разследването е излъчено, а части от него – над 37 пъти в различни предавания на Нова ТВ, под ръководството на Сарелска. Бележка, подхвърлена в ДАНС, нарочване на Сарелска, заради роднинство с депутат от ГЕРБ, е манипулативно, но не и истинно. Телефонните записи от лични разговори на Васил с Марин Николов, Антон Събев и Силва Зурлева, са предимно със съдържание, в което Васил Иванов твърди, че е цензуриран, а от другата страна се чува- “аха” или “да”. Запис с Дарина Сарелска не е излъчен. Силва Зурлева потвърждава в този разговор, че на среща в ДАНС, прокурорка /име не се споменава/, е подала бележка с името на Сарелска. Каква е била тази среща в ДАНС, не става ясно. Окончателен разговор за последната идея на Васил, за интервю със съдия от Хасково, не е проведен със Сарелска. Дотук това са просто факти. Колеги, зрители и читатели, нека се концентрираме върху доказателствата.

Продуцентът на сутрешния блок на Нова телевизия Валерия Чанкова пък написа, че тезата на Иванов за цензура е неоснователна, а един от репортажите му за обществени поръчки бил излъчен в ефира на Нова 37 пъти.

Подмяна!

Васил Иванов, колко пъти в ефира на Нова беше излъчено разследването за кмета, за което Дарина Сарелска е “издавала” информация?!

37 пъти, Василе! Многократно в емисиите и в сутрешните блокове.

Излъчените разследвания – твои и на Марин Николов срещу кметове са десетки, повечето срещу ГЕРБ.

С каква съвест лъжеш за човек, който толерантно дълго време изчака да се справиш с личните си проблеми?

А колко е гнусно да записваш колеги, които видимо поддържат разговор с теб, и да вкарваш думите им в сценария си.

На Кой ли му е удобно?

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Йованов

    Много едностранчиво отразявате събитието.Естествено е да го плюят-нали са на заплата в Нова. А и повечето са кадри на БТВ…Бежанци.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *