АНТИРЕКОРДЬОРИ! Феновете на „Беласица“ глобиха любимия отбор с 6 бона и половина

Феновете на „Беласица“ докараха на любимия отбор глоби в размер на 6 бона и половина през изминалия сезон и поставиха антирекорд, недостижим за другите тимове. Далеч назад остана шампионът на третия ешелон на Югозапада „Марек“, чийто бюджет олекна само с 1037 лв. Още по-пестелива е натрупаната парична санкция за изпадналия в селската група „Перун“ на обща стойност 750 лв. Сред най-често наказваните треньори се оказа наставникът на комитите Саша Симонович.

„Бела“ оглави черната класация благодарение най-вече на грандиозната изцепка на запалянковците на 24 април в двубоя срещу „Балкан“. След равенството 3:3 играчите на гостите бяха подложени на физическо малтретиране, един от футболистите си тръгна със счупен нос, пострада и човек от съдийската бригада, след като фен с маска проби охраната и нарита на терена злощастния лайсмен. За деянието бяло-червените бяха глобени с 5000 лв. и отнесоха 5 мача лишаване от домакинство, три от които изконсумирани в Микрево, останалите два остават да тежат върху тима и през есента.

Фатални за амбициите на ФК „Кюстендил“ за директна промоция пък бяха отнетите 3 точки от актива на първия отбор заради екшъна, който забърка юношеската формация на клуба в Банско. Хората на Николай Николов-Чезето със силен пролетен спринт все пак издухаха за второто място фаворизираните „Беласица“ и „Вихрен“, което им позволи да мечтаят за исторически пробив в професионалния футбол по служебен път при евентуално решение на централата да попълни втория ешелон с още един отбор от най-силната група в третото ниво у нас.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *